Κόσμος

Τουρκία – Μεχμέτ Σιμσέκ: «Στόχος η μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφια ποσοστά» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεχμέτ Σιμσέκ παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Νουρεντίν Νεμπατί. 
Στις πρώτες δηλώσεις του ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιμσέκ, φρόντισε να χρησιμοποιήσει λέξεις… κλειδιά για τις αγορές, τονίζοντας ότι “βασικός στόχος της κυβέρνησής μας είναι η αύξηση της κοινωνικής ευημερίας. Την επόμενη περίοδο, κύριος στόχος μας θα είναι η διαφάνεια, η θέσπιση δημοσιονομικής πειθαρχίας για βιώσιμη υψηλή ανάπτυξη και η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, να μειώσει ξανά τον πληθωρισμό σε μονοψήφια ποσοστά μεσοπρόθεσμα.
Η κύρια πολιτική μας θα είναι να στηρίξουμε την Κεντρική μας Τράπεζα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν”.
Και πρόσθεσε: “Ο μεγαλύτερος βοηθός μου θα είναι το πολύτιμο προσωπικό του υπουργείου μας. Το Υπουργείο Οικονομικών ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή με το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και το εξειδικευμένο προσωπικό του. Είναι σημαντικό κάθε βήμα που κάνουμε και κάθε απόφαση που παίρνουμε να ενισχύει το καθήκον και τη σταθερότητα της χώρας μας”.
 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda devir-teslim…Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:“Enflasyonla mücadele temel politikamız”Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız. pic.twitter.com/1pAaffyZJ7
— Tomris Hatun (@TomrisHatun27) June 4, 2023

Κατά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής, δεν πέρασε απαρατήρητο το “ωχ” που έκανε ο Νεμπατί, κοιτάζοντας με νόημα τον Σιμσέκ, ο οποίος θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek’e devreden Nureddin Nebati oh çekti.#borsa #sondakika #gündem #haber pic.twitter.com/CCC8W6UYxg
— Kripto Adam (@KriptoadamYT) June 4, 2023

 
 

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button