Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Οι Γερμανοί θρηνούμε με τους Έλληνες» το μήνυμα του Όλαφ Σολτς

Τη συμπαράσταση του γερμανικού λαού στον ελληνικό για την τραγωδία της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη εξέφρασε ο Όλαφ Σολτς. «Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και στους δικούς τους», έγραψε ο Γερμανός καγκελάριος στο Twitter.
Αναφερόμενος στην πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για «τρομακτικά νέα που έρχονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα».
«Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας και η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο Σολτς, για να συμπληρώσει:  «Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες».
Es sind schreckliche Nachrichten vom #Zugunglück in Griechenland! Wir trauern mit unseren griechischen Freunden und denken an die Opfer und deren Angehörige. Wir wünschen Euch viel Kraft in diesen schweren Stunden.— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) March 1, 2023
Τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων Σέρεν Μπάρτολ, ο οποίος είναι και ο εντεταλμένος του καγκελάριου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση.
«Είμαι σοκαρισμένος από τα τρομακτικά γεγονότα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στους νεκρούς, στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στον ελληνικό λαό, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», αναφέρει ο κ. Μπάρτολ στο μήνυμά του και συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία ελληνικής σημαίας η οποία κυματίζει μεσίστια.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button