Κόσμος

Στην Ουκρανία εκτιμούν ότι η Κίνα δεν θα δώσει όπλα στη Ρωσία

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ουκρανίας Κίριλο Μπουντάνοφ δεν βλέπει «καμία ένδειξη» που να τον κάνει να πιστεύει ότι η Κίνα θα παραδώσει όπλα στη Ρωσία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Δευτέρα (27.02.2023) από τον ρ/σ Voice of America.
«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ουκρανίας, αναφερόμενος στις καταγγελίες των ΗΠΑ. Το Πεκίνο από την πλευρά του διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον, ότι η Κίνα σκοπεύει να παραδώσει όπλα στη Ρωσία για να τη βοηθήσει στην επίθεσή της στην Ουκρανία.
«Αυτή τη στιγμή, δεν πιστεύω ότι η Κίνα θα δεχθεί να μεταφέρει όπλα στη Ρωσία (…) Δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο καν συζητιέται», πρόσθεσε ο Κίριλο Μπουντάνοφ. 
Όταν ρωτήθηκε για τις αμερικανικές καταγγελίες, ο Μπουντάνοφ απάντησε: «Είμαι επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών και βασίζομαι, με κάθε σεβασμό, όχι στις προσωπικές, ατομικές απόψεις, αλλά μόνο σε στοιχεία. Δεν βλέπω τέτοια στοιχεία».
Τις καταγγελίες περί αποστολής κινεζικών όπλων στη Ρωσία επανέλαβε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS την Κυριακή το βράδυ, μία ημέρα πριν τις δηλώσεις Μπουντάνοφ.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Κινέζοι ηγέτες εξετάζουν την παροχή φονικού εξοπλισμού» στη Ρωσία, είχε σημειώσει ο Μπερνς.
Το Ιράν «είναι ουσιαστικά η μόνη χώρα που μεταφέρει περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά όπλα στη Ρωσία», σχολίασε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάτι ερχόταν από τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχουμε επιβεβαίωση. Δεν υπάρχει ούτε ένα περιστατικό που να έχουμε καταγράψει εδώ κάποιο όπλο από τη Βόρεια Κορέα», συνέχισε.
«Η Ρωσία προσπαθεί απλώς να αγοράσει οτιδήποτε από οπουδήποτε. Διότι τα προβλήματά τους είναι μεγάλα», κατέληξε ο Μπουντάνοφ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button