Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συγκινητική η εικόνα Δένδια και Τσαβούσογλου μπροστά στην καταστροφή του σεισμού στην Τουρκία

Αποθεωτικό ήταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς και την εικόνα του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με το θερμό εναγκαλισμό τους.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως εικόνα των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ήταν συγκινητική.
Σύμφωνα με το ertnews.gr, τόνισε συγκεκριμένα πως «Η εικόνα των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας να βλέπουν μαζί την απίστευτη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία ήταν συγκινητική».
Συμπλήρωσε επίσης πως «θύμισε σε όλους μας τις κοινές αξίες του ανθρωπισμού και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Για αυτό υπάρχουν οι σύμμαχοι, για αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Όταν κάποιος από εμάς έχει πρόβλημα, οι υπόλοιποι πηγαίνουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τo Στέιτ Ντιπαρτμεντ είχε αναφέρει πως οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την ταχύτατη ανθρωπιστική στήριξη της Ελλάδας προς τη γειτονική Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας και του έργου των σωστικών συνεργείων.
«Χαιρετίζουμε επίσης την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την ηγεσία και τον λαό της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας που αποτυπώνει τον ανθρωπισμό και την κοινή ανάγκη για αλληλεγγύη» σημείωνε.
 

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button