Κόσμος

Σλοβενία: 5 άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο όταν ανέβηκε η στάθμη του νερού – Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Πέντε άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Σλοβενίας από το μεσημέρι του Σαββάτου (06.01.2024) καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις αύξησαν τα επίπεδα του νερού καθιστώντας αδύνατο για τους διασώστες να τους απεγκλωβίσουν με ασφάλεια.
Η ομάδα, περιλαμβανομένης μιας τριμελούς οικογένειας και δύο ξεναγών, φέρεται ότι έχει βρει καταφύγιο σε ένα ασφαλές σημείο στο μήκους 8,2 χιλιομέτρων σπήλαιο Κρίζνα της Σλοβενίας, το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφθεί μόνο με βάρκα.
Χθες το απόγευμα, διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν για λίγο την ομάδα και της παρέδωσαν τρόφιμα, νερό και μια θερμαινόμενη σκηνή, όπως είπαν σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής ασφαλείας.
Αλλά εφόσον η ομάδα εντοπίστηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από την είσοδο του σπηλαίου, θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ώρες για να τους προσεγγίσει μια νέα ομάδα δυτών, είπαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι η οριστική διάσωση θα εξαρτηθεί από το αν θα υποχωρήσει το επίπεδο των υδάτων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων STA.
Αυτό μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, αλλά μπορεί να χρειαστούν και δύο ημέρες.
Το Križna jama, μια αλυσίδα από υπόγειες λίμνες με σμαραγδένια νερά, είναι το τέταρτο γνωστό μεγαλύτερο οικοσύστημα σπηλαίων στον κόσμο αναφορικά με την βιοποικιλότητα.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button