Κόσμος

Sky News για πόλεμο στην Ουκρανία: Το Ιράν έστειλε παρτίδα «μαμούθ» πυρομαχικών στη Ρωσία

Παρά τις απανωτές αρνήσεις ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ιράν φαίνεται να μπόρεσε τελικά να προμηθεύσει τη Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών, αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό Sky News.
Σύμφωνα με την έρευνα του Sky News, η παρτίδα αυτή με 100 εκατομμύρια σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, εστάλη μυστικά από το Ιράν στη Ρωσία μέσω της Κασπίας Θάλασσας, από όπου απέπλευσαν 2 εμπορικά πλοία με προορισμό το Αστραχάν.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Sky News, πρόκειται για το «Μούσα Τζαμίλ» και το «Μπεγκέι», που μετέφεραν 200 κοντέινερ με πολεμοφόδια. Πηγή στις μυστικές υπηρεσίες δήλωσε στο Sky News ότι και τα δύο πλοία ήταν υπό ρωσική σημαία.
Το φορτίο κατά την άποψη της εν λόγω πηγής, περιλάμβανε πυρομαχικά για εκτοξευτές ρουκετών, όλμους και πολυβόλα, καθώς και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για την μεταφορά του φορτίου σύμφωνα με την πηγή η Μόσχα πλήρωσε μετρητοίς.
«Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ιράν ως «πίσω βάση», δήλωσε η πηγή ασφαλείας, περιγράφοντας τους στενούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού πλοίων της Marine Traffic δείχνει επίσης ότι οι πλεύσεις των δύο πλοίων από το Ιράν στο Αστραχάν πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο.
Είναι επίσης ορατά σε δορυφορικές φωτογραφίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές το περιεχόμενο του φορτίου και τα στοιχεία που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή.
Οι ρωσικές αρχές και η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα πλοία δεν απάντησαν στο αίτημα του Sky News να σχολιάσει το ζήτημα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Sky News

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button