Κόσμος

Σε σοκ η Γαλλία μετά τον ομαδικό βιασμό 12χρονης από δυο 13χρονους – Και ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση

Την ώρα που ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί στη Γαλλία, δύο έφηβοι κατηγορήθηκαν πως βίασαν ομαδικά αλλά και επιτέθηκαν σε 12χρονη κάνοντας ρατσιστικά σχόλια κατά των Εβραίων, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της περιοχής.
Ο δικαστής αποφάσισε την προφυλάκιση των δύο 13χρονων χθες Τρίτη (18.06.2024), μετά την έρευνα που άρχισε κυρίως για τον ομαδικό βιασμό της 12χρονης στα προάστια του Παρισιού.
Για τον βιασμό ένας τρίτος, 12χρονος ανήλικος, έγινε προστατευόμενος μάρτυρας αν και κατηγορήθηκε για άλλες πράξεις που εξετάζονται από την έρευνα. Σε βάρος του επιβλήθηκε προσωρινά μέτρο επιμόρφωσης, λέει η εισαγγελία της Νάντερ.
Το 12χρονο κορίτσι κατήγγειλε στις Αρχές πως τη στιγμή που εκείνη και μία φίλη της βρισκόντουσαν σε πάρκο κοντά στο σπίτι της, τρεις έφηβοι την πλησίασαν και την υποχρέωσαν με τη βία να προχωρήσει κάτω από ένα υπόστεγο.
Τότε, οι έφηβοι την ξυλοκόπησαν, την υποχρέωσαν να υποστεί πρωκτικό και κολπικό βιασμό, την ανάγκασαν να τους κάνει στοματικό σεξ και στη συνέχεια την απείλησαν για τη ζωή της.
Η φίλη της κατάφερε να αναγνωρίσει τους δύο από τους τρεις δράστες.
Η σοβαρή καταγγελία συνέβη τη στιγμή που οι επιθέσεις κατά της Εβραϊκής κοινότητας στη Γαλλία έχουν αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 300%, με 366 αντισημιτικές επιθέσεις να έχουν ξεσπάσει μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button