Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τεταμένη» η κατάσταση στην Μπαχμούτ, η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τον ανεφοδιασμό

Ένας χρόνος έχει περάσει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτες ρυθμούς. Η κατάσταση γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, σύμφωνα με το Κίεβο, είναι «εξαιρετικά τεταμένη», καθώς ο στρατός της Ρωσίας εντείνει τις επιθέσεις του. 
«Η κατάσταση γύρω από τη Μπαχμούτ είναι εξαιρετικά τεταμένη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας. «Παρά τις σημαντικές απώλειες, ο εχθρός έχει στείλει τις πιο καλά προετοιμασμένες μονάδες της Wagner, οι οποίες προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να περικυκλώσουν την πόλη», πρόσθεσε ο Ολεξάντρ Σίρσκι, αναφερόμενος στις επιθέσεις από τις δυνάμεις της Ρωσίας. 
Η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών προς την πόλη, θέατρο μερικών από τις πιο σφοδρές μάχες του πολέμου, και να τους αναγκάσει να παραδοθούν ή να υποχωρήσουν.
Η κατάληψη της Μπαχμούτ θα προσφέρει στη Ρωσία την πρώτη μεγάλη της νίκη εδώ και περισσότερο από έξι μήνες και θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάληψη των εναπομεινάντων αστικών κέντρων του Ντονμπάς.
Δείτε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media από την Μπαχμούτ:

#Bakhmut Fortress 💪🇺🇦The Ukrainian army does not forgive Wagnerians #RussiaIsATerroristState #UkraineWillWin #SlavaUkraïni pic.twitter.com/b681p1NTYN
— Feher_Junior (@Feher_Junior) February 28, 2023

‼️ The Russians tried to advance through the woods south of Bakhmut towards the city and actually got relatively far compared to the usual snail’s pace, but a Ukrainian drone spotted them and a tank destroyed their hideouts.#Ukraine #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/9vcRitDb5F
— @PStyleOne1 (@PStyle0ne1) February 28, 2023

A whole #Wagner terrorists unit trying to break some suicide advance ended up being captured💀💀#Bakhmut👊🏻✊🏻🔥🇺🇦 pic.twitter.com/9QxVZFqknw
— АЗОВ South (@Azovsouth) February 27, 2023

 
Ο στρατός της Ουκρανίας είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα (28.02.2023) ότι η Μόσχα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Μπαχμούτ και βομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη.
«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι στρατιώτες μας απώθησαν περισσότερες από 60 επιθέσεις του εχθρού», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (28.02.2023) ο ουκρανικός στρατός αναφερόμενος στη Μπάχμουτ και τις γύρω περιοχές.
«Το νότιο τμήμα της Μπαχμούτ είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί να θεωρηθεί υπό ουκρανικό έλεγχο. Σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», σχολίασε ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Όλεχ Ζντάνοφ. «Είναι αδύνατο να πει κανείς πού είναι η γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button