Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να φτάσει τα σύνορά της μέχρι την Πολωνία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει η Μόσχα εν τέλει «μια ειρήνη διαρκείας» με την Ουκρανία, είναι να… προωθήσει τα δικά της σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φθάσει μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας.
Ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προέβλεψε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ της Μόσχας στην Ουκρανία όπως τη χαρακτήρισε, θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.
«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».
Αυτό θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα καταλάμβανε το σύνολο του εδάφους της Ουκρανίας.Αλλά αφού οι δυνάμεις της Μόσχας ναυάγησαν στις πύλες του Κιέβου, ακολούθησαν διαδοχικές ήττες που ανάγκασαν τον ρωσικό στρατό να επικεντρωθεί στην ανατολική και την νότια Ουκρανία.
Ο Μεντβέντεφ έχει κατηγορήσει τους «δυτικούς εχθρούς» ότι επιδιώκουν «να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, για να αιμορραγεί επί μακρόν. Κατά συνέπεια, ο τερματισμός του πολέμου δεν τους ενδιαφέρει».
Στο σημερινό του μήνυμα, ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε και πάλι την κυβέρνηση της Ουκρανίας «νεοναζιστική», που διαπράττει «γενοκτονία» κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, μία ρητορική που το Κρεμλίνο επιστρατεύει κάθε τόσο.
«Πρέπει να κονιορτοποιήσουμε το νεοναζισμό»
Πρέπει να «κονιορτοποιήσουμε το νεοναζισμό. Για να μην χάνουμε αργότερα τον χρόνο μας καταδιώκοντας τις συμμορίες αυτές στα ρωσικά δάση», έγραψε με πυρετώδη παραστατικότητα στο Telegram.
Αν και δεν είναι δυνατόν να μάθει κανείς αν τα λόγια του απηχούν την άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μεντβέντεφ έκανε επίσης λόγο για τις «διαπραγματεύσεις» οι οποίες θα διεξαχθούν κατά την γνώμη του μετά την ρωσική «νίκη».
Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι «δύσκολες και τεταμένες», είναι η πρόβλεψη του Μεντβέντεφ και οι αποφάσεις για την ουκρανική πλευρά «θα ληφθούν πέρα από τους ωκεανούς, από εκείνους που στέλνουν όπλα στο Κίεβο και στέλνουν χρήματα για να κρατήσουν εν ζωή την ουκρανική οικονομία ή ό,τι μένει από αυτήν».
Ο ίδιος ο Πούτιν δεν θα απευθυνθεί στους Ρώσους κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσής του στην Ουκρανία, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button