Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάληψη του Μπαχμούτ από τη Wagner ανακοίνωσε ο Πριγκόζιν

Για πτώση του Μπαχμούτ έκανε λόγο ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας «Wagner» της Ρωσίας. Ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται ότι η πόλη της ανατολικής Ουκρανίας καταλήφθηκε πλήρως. «Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν τη μάχη», εξακολουθεί να δηλώνει το Κίεβο.
Ο επικεφαλής των μισθοφόρων της «Wagner» της Ρωσίας, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε το Σάββατο, 20 Μαΐου ότι έθεσε υπό πλήρη έλεγχο το Μπαχμούτ, πόλη που αποτέλεσε το επίκεντρο της πιο μακροχρόνιας και αιματηρής μάχης του πολέμου στην Ουκρανία, όπως σημειώνει το Reuters.
Ο Πριγκόζιν έκανε νωρίτερα γνωστό με σχετική ανάρτηση βίντεο στα social media, ότι οι δυνάμεις του ολοκλήρωσαν την κατάληψη της Μπαχμούτ. Ωστόσο, ανεξάρτητες πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό αυτό.
«Σήμερα (σ.σ. 20.05.2023), στις 12 το μεσημέρι, η Μπαχμούτ καταλήφθηκε πλήρως, πολεμώντας από σπίτι σε σπίτι», ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι οι δυνάμεις της «Wagner» θα αποσυρθούν από την πόλη στις 25 Μαΐου, προκειμένου να την παραδώσουν στον ρωσικό τακτικό στρατό αλλά και για ξεκουραστούν οι μαχητές του, ώστε σύντομα να ξεκινήσουν επανεκπαίδευση.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button