Κόσμος

Παρίσι: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της Louis Vuitton με σημαίες και καπνογόνα

Δεν έχουν τέλος οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό με τους διαδηλωτές να εισβάλουν σε κατάστημα της Louis Vuitton στο Παρίσι.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι διαδηλωτές με σημαίες και καπνογόνα εισέβαλαν στα κεντρικά της Louis Vuitton στο Παρίσι.
Η εισβολή έγινε από 100 σιδηροδρομικούς που διαδήλωσαν σε δρόμο του Παρισιού με μπουτίκ πολυτελείας και μπήκαν στα γραφεία του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, ενώ ανέβηκαν και στον πρώτο όροφο πριν φύγουν.
Οπως αναφέρεται στα social media οι διαδηλωτές ζητούν από τους πλούσιους να προσφέρουν περισσότερο στη χρηματοδότηση της κρατικής σύνταξης. Μάλιστα αναφέρουν ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση».
 

Protesters in Paris stormed the headquarters of Louis Vuitton pic.twitter.com/PIkNtMmv89
— Lauren McKenzie (@TheMcKenziest) April 13, 2023

 

🇫🇷The French Revolution Continues🇫🇷Protesters storming Louis Vuitton HQ Silence still from fascist tyrannical authoritative dictator Macron – I’m sure his WEF puppet masters are disapproving as he awaits instructions.#France #Paris #Macron pic.twitter.com/6zMKhxxOmT
— Concerned Citizen (@cotupacs) April 13, 2023

«Αν ο Μακρόν θέλει να βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πρέπει να έρθει εδώ για να τα βρει», δήλωσε ο Φαμπιέν Βιλντιέ της Ένωσης Sud-Rail .
Πρόσθεσε επίσης ότι η LVMH «θα μπορούσε να μειώσει όλες τις τρύπες» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γαλλίας. «Επομένως, μία από τις λύσεις για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι η καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι».
 

🚨🇫🇷⚡️Paris, France… Des manifestants ont pris d’assaut le siège de Louis Vuitton. Ils scandent “Nous irons jusqu’au retrait” / Paris, France… Protesters stormed the Louis Vuitton headquarters. They chant “We will go as far as withdrawal” pic.twitter.com/qyRy7gY8JE
— France Résistance (@FranceRsistanc1) April 13, 2023

Ο Μπερνάρ Αρνό επικεφαλής της LVMH, «είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει», δήλωσε ο Βιλντιέ.
Οπως αναφέρει η Le Monde οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα προτού αποφασίσει το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν βάσει του Συντάγματος οι διαδικασίες που ακολούθησε  η κυβέρνηση Μακρόν σχετικά με την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button