Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Αποκάλυψε απόρρητη ειρηνευτική αποστολή του Βατικανού για την Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι το Βατικανό έχει ξεκινήσει ήδη μια απόρρητη ειρηνευτική αποστολή για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που είναι σε εξέλιξη για να σταματήσει η αιματοχυσία στην χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Μια απόρρητη ειρηνευτική αποστολή του Βατικανού για την Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση που τον μετέφερε στην Ρώμη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ουγγαρία.
«Η ειρήνη ενδιαφέρει όλους. Εγώ είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειάζεται. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια αποστολή, η οποία όμως δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Θα δούμε», είπε ο Φραγκίσκος.
«Θεωρώ ότι η ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα δημιουργώντας νέους διαύλους, όχι με κλειστή στάση. Η έκκληση μου είναι να δημιουργούνται πάντα σχέσεις, νέοι δίαυλοι φιλίας», πρόσθεσε
Ο ποντίφικας, τέλος, επιβεβαίωσε ότι, έπειτα από σχετικό αίτημα του Κιέβου, η Αγία Έδρα καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την επιστροφή των παιδιών που οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει από την Ουκρανία στη Ρωσία.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button