Κόσμος

Ουκρανία: Φόβοι για ομηρία εργαζομένων στον σταθμό της Ζαπορίζια – Νερό και προμήθειες μεταφέρουν οι Ρώσοι

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες προμηθειών, αλλά και νερού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του Κιέβου.
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. 
Η Energoatom ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη αυτή, είναι ενδεχόμενο να σημαίνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του σταθμού, εξαιτίας μιας δραστικής μείωσης του πιστοποιημένου προσωπικού, στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, ενώ αναμένεται η ανοιξιάτικη ουκρανική αντεπίθεση.
Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα.
“Με δεδομένη τη σοβαρή έλλειψη ειδικών στην πυρηνική ενέργεια που είναι απαραίτητοι για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί προσωρινά και υπό το φόβο της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι (Ρώσοι) προετοιμάζονται για την μακροχρόνια κράτηση των εργαζομένων ως ομήρων”, ανέφερε η Energoatom.
Έλλειμμα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό εμπόριο
Η Ουκρανία κατέγραψε έλλειμμα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό της εμπόριο, το πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στο Κίεβο.
Οι εξαγωγές την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου καταγράφηκαν στα 6,46 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιστοιχώντας στο 57,2% των εξαγωγών της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2022.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button