Κόσμος

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν να σταματήσει να πουλάει drones στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν να σταματήσει να πουλάει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, τα οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και ανταλλακτικά για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται έναν Iρανό αξιωματούχο και άλλο ένα πρόσωπο που γνωρίζει για τις συνομιλίες.
Η είδηση έρχεται ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προσπαθούν να μειώσουν τις εντάσεις και να αναβιώσουν ευρύτερες συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο Λευκός Οίκος και το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες, Τρίτη, πως θα καλωσόριζε οποιαδήποτε βήματα του Ιράν για να αποκλιμακώσει την «αυξανόμενη πυρηνική απειλή» εκ μέρους του.
Οι συνομιλίες αυτές έχουν πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η εφημερίδα.
Το Ιράν επέτρεψε σε τέσσερις κρατούμενους Αμερικανούς πολίτες να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον και να βγουν από τη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, ενώ ένας πέμπτος βρισκόταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Την περασμένη εβδομάδα πηγές είπαν στο Reuters πως το Ιράν μπορεί να απελευθερώσει πέντε κρατούμενους Αμερικανούς πολίτες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το ξεπάγωμα ιρανικών κεφαλαίων ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Κορέα.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button