Κόσμος

Ο Τραμπ αποκαλεί «ρατσίστρια» την γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν την κατάθεσή του

Στη Νέα Υόρκη επέστρεψε σήμερα  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλό του, τον Trump Organization, μία εβδομάδα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για άλλη υπόθεση.
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς κατηγορεί τον Τραμπ και τρία από τα ενήλικα παιδιά του ότι παραποίησαν τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. Ζητάει να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη φορολογική και χρηματοοικονομική απάτη που φέρονται να διέπραξαν.
«Θα μεταβώ στο κέντρο (της Νέας Υόρκης) για να συναντήσω μια ρατσίστρια η οποία άφησε να διαρρεύσει ότι θα βρίσκομαι εκεί στις 9.30» έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπό του, αναφερόμενος στη γενική εισαγγελέα, που είναι Αφροαμερικανίδα και έχει εκλεγεί με τους Δημοκρατικούς.
Το γραφείο της Τζέιμς δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτήν, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τον Αύγουστο ο Τραμπ είχε και πάλι καταθέσει ενόρκως ενώπιον της Τζέιμς, αλλά επέλεξε να τηρήσει σιγή. Η δίκη για την υπόθεση αυτή έχει ήδη προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2023.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button