Κόσμος

Ο Μακρόν ζήτησε «οικονομία στο νερό» από τους Γάλλους – Τσακωμός με οικολόγο ακτιβιστή

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν ζήτησε «οικονομία στο νερό» από τους πολίτες κατά την επίσκεψή του στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι.
Μια επίσκεψη που μπορεί να χαρακτηριστεί και επεισοδιακή καθώς ο πρόεδρος Μακρόν λογομάχησε με οικολόγο ακτιβιστή.
Ειδικότερα ο Μακρόν με αφορμή την ανομβρία που πλήττει τον τελευταίο καιρό την Γαλλία, τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν ενέργειες εξοικονόμησης νερού, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές.
Αναφορικά με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Ανέφερε ακόμη πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.
Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έκθεση ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νεαρό Γάλλο οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;».
Ο ακτιβιστής μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Ο Μακρόν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά ο οικολόγος ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Ο Μακρόν τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του είπε πως δεν επιθυμεί διάλογο. Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button