Κόσμος

Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο από τη Ρωσία διαψεύδει τις ΗΠΑ για το περιστατικό με το drone

Βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε μέσα από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους Su-27 της Ρωσίας κυκλοφορεί στο Telegram και στα ρωσικά ΜΜΕ και δείχνει τη «συνάντηση» που είχε με το drone των ΗΠΑ, το οποίο λίγο μετά κατέρρευσε στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το μαχητικό Su-27 της Ρωσίας συγκρούστηκε με το drone, από αποτέλεσμα «μη ασφαλούς και μη επαγγελματικής αναχαίτισης» και τελικά το MQ-9 έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα, το δίκτυο CBS δημοσίευσε και προσομοίωση με το περιστατικό, δείχνοντας πώς προκλήθηκε η βλάβη στο αμερικανικό drone.
Από τη μεριά τους, τα ρωσικά κανάλια του Telegram και τα ΜΜΕ δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει ότι το ρωσικό αεροσκάφος έκανε ελιγμό και απέφυγε το drone και ότι ουδέποτε χτύπησε τον έλικά του για να προκαλέσει την κατάρριψή του, όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι ΗΠΑ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:
Russian Telegram channels published a video reportedly from the Su-27 fighter plane. It clearly showed that the US MQ-9 Reaper drone’s propeller didn’t struck the Russian fighter plane as alleged by the Americans. pic.twitter.com/e9YbtbjARB— Dr_Shahid (@drshpk) March 15, 2023
Πάντως, ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα» το νέο ψυχροπολεμικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Μετά το συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα, οι ΗΠΑ κάλεσαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button