Κόσμος

Λιβύη: Συνελήφθη Αμερικανός που κατηγορείται για προσηλυτισμό στον Χριστιανισμό

Ένας Αμερικανός υπήκοος, που εργαζόταν ως δάσκαλος σε ιδιωτικό ξένο σχολείο στην Τρίπολη, συνελήφθη στη Λιβύη για προσηλυτισμό στον Χριστιανισμό, ανακοίνωσε σήμερα η λιβυκή υπηρεσία ασφαλείας.
Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (OSI) ανέφερε ότι συνέλαβε τον Αμερικανό επειδή «παρακίνησε τα παιδιά μας να αποκηρύξουν το Ισλάμ και να τα προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό».
Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ονομάζεται Τζεφ Γουίλσον και είναι ιδρυτής και αφεντικό της εταιρείας συμβούλων Libya Business.
Η OSI ανακοίνωσε στο ίδιο δελτίο Τύπου ότι συνέλαβε έναν Λίβυο «που είχε αποκηρύξει το Ισλάμ» και δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook βίντεο με την «ομολογία» του εξηγώντας πώς πείστηκε να το πράξει από έναν αλλοδαπό.
Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη σύλληψη ενός ακόμη Λίβυου για «αποστασία και προώθηση του αθεϊσμού». «Παραπέμφθηκε στην εισαγγελία αφού ομολόγησε όσα του αποδίδονται», ανέφερε το υπουργείο στο Facebook.
Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία στη Λιβύη. Οι μη μουσουλμάνοι στη χώρα είναι αλλοδαποί, κυρίως χριστιανοί, που έχουν την ελευθερία να ασκούν τη λατρεία τους σε εκκλησίες, ιδιαίτερα στην Τρίπολη.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button