Κόσμος

Λευκορωσία: Τα McDonald’s μετονομάζονται σε Mak.by

Σε «Mak.by» μετονομάζονται τελικά τα εστιατόρια που κάποτε στέγαζαν τα McDonald’s στη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που τα ανέλαβε μετά την αποχώρηση της αμερικανικής αλυσίδας από τη χώρα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι τα πρώην McDonald’s στη Λευκορωσία θα μετονομαστούν σε «Vkusno & tochka», όπως έχει ήδη γίνει στη Ρωσία, όμως τελικά θα λάβουν άλλη ονομασία για να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από τα αντίστοιχα στη γειτονική χώρα.
Πάντως, δεν είναι σαφής ο λόγος που άλλαξαν τα πλάνα για την ονομασία των εστιατορίων των πρώην McDonald’s στη Λευκορωσία αλλά απλώς έγινε η συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η McDonald’s είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από την αγορά της Λευκορωσίας, επικαλούμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Τα καταστήματα της αλυσίδας δεν θα λειτουργούν πλέον ως McDonald’s και δεν θα σερβίρουν το μενού μας», είχε υπογραμμίσει.
Η πολυεθνική αλυσίδα γρήγορης εστίασης ήταν από τις πρώτες δυτικές φίρμες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με τον νέο ιδιοκτήτη της, τον Αλεξάντερ Γκόροφ, να μετονομάζει τα εστιατόρια σε «Vkusno & tochka», αποδεχόμενος τροποποιήσεις στο εμπορικό σήμα και στις ονομασίες των προσφερόμενων πιάτων/
Οι αντιδράσεις στην αποχώρηση των McDonald’s από τη Λευκορωσία
Στη Λευκορωσία, ο νέος ιδιοκτήτης υιοθέτησε ως επωνυμία το «Mak.by» ανάμεσα σε περίπου 1.500 προτάσεις από πελάτες και προσωπικό. Ωστόσο, ο συσχετισμός με τη γνωστή αλυσίδα είναι εμφανής, παρά την αλλαγή του λογότυπου και του μενού.
Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε αποκαλύψει ότι παρενέβη προσωπικά στη διαδικασία μετονομασίας, παρότι το φθινόπωρο είχε εκφραστεί με απαξιωτικά σχόλια για την αλυσίδα που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.
«Κι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε όσα και τα McDonald’s – για όσους το επιθυμούν – και ακόμη καλύτερα! (…) Λέτε να μην έχουμε κανέναν που να μπορεί να κόψει ένα ψωμάκι στη μέση και να χώσει ανάμεσα ένα κομμάτι κρέας, πατάτες και λίγη σαλάτα;», έλεγε τότε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button