Κόσμος

Καχόβκα: Πέφτει 35 εκατοστά ανά ώρα η στάθμη του νερού στο φράγμα που ανατινάχθηκε – Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ανησυχητικά είναι τα νέα από την Καχόβκα, όπου ανατινάχθηκε το φράγμα που συγκρατούσε τα νερά του Δνείπερου ποταμού.
Ακόμη και ο διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος του ελεγχόμενου από τους κατακτητές τμήματος της ουκρανικής Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, παραδέχεται ότι η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα εξακολουθεί να πέφτει με ρυθμό 35 εκατοστών ανά ώρα.
Νωρίτερα, ο διορισμένος κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι το επίπεδο του ταμιευτήρα της Καχόβκα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έπεσε κατά 2,5 μέτρα και αναμένεται να πέσει έως και τα 7 μέτρα, ως αποτέλεσμα του ρήγματος στο φράγμα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το ρήγμα στο φράγμα της Καχόβκα, το οποίο τροφοδοτεί με κρύο νερό τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έχει εντείνει τους φόβους μιας καταστροφής στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία.
Εξάλλου, ο διορισμένος από την Μόσχα δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Νόβα Καχόβκα δήλωσε ότι το επίπεδο του νερού στην πόλη έχει φθάσει τα 11 μέτρα, μετέδωσε το TASS.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button