Κόσμος

Ιταλία: Έρευνα για απάτη σε βάρος της influencer Κιάρα Φεράνι

Η εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα για απάτη σε βάρος της influencer Κιάρα Φεράνι και της Αλεσάντρα Μπαλόκο, ιδιοκτήτριας εταιρείας, που παράγει το γνωστό παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, το «παντόρο».
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση συνεργασίας της Κιάρα Φεράνι με την εταιρεία Μπαλόκο. Συνεργασία που, πριν από ένα χρόνο, έγινε αναφορά σε φιλανθρωπική πρωτοβουλία για την αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων για παιδιατρικό νοσοκομείο του Τορίνο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, η δωρεά στο νοσοκομείο φέρεται να έγινε από την εταιρεία πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του παντόρο, ενώ η τιμή του γλυκού, λόγω και της «διαφήμισης» της influencer, τριπλασιάστηκε. Η δημόσια ιταλική υπηρεσία κατά των τραστ έχει ήδη επιβάλει χρηματικό πρόστιμο τόσο στη Φεράνι όσο και στη συγκεκριμένη εταιρία.
Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Stampa», κατασχέθηκε μέρος της αλληλογραφίας της influencer με την Μπαλόκο, η οποία φέρεται να παρουσιάζει πολλά χρήσιμα στοιχεία. Παράλληλα, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει να ερευνά άλλες δυο εμπορικές δραστηριότητες συνδεδεμένες, όπως είχε ανακοινωθεί, με φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες: την πώληση πασχαλινών αυγών αλλά και μιας κούκλας, η οποία μοιάζει εντυπωσιακά στην Κιάρα Φεράνι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button