Κόσμος

Ισραήλ: Οι αρχές απαγορεύουν σε Εβραίους να επισκεφθούν το τέμενος Αλ Άκσα έως το τέλος του Ραμαζανιού

Οι Εβραίοι επισκέπτες και τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο συγκρότημα όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ έως το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.
Η έφοδος της ισραηλινής αστυνομίας στον χώρο αυτόν, την περασμένη εβδομάδα, πυροδότησε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε με στρατιωτικά πλήγματα.
Τα προηγούμενα χρόνια, το Ισραήλ απαγόρευε στους Εβραίους να επισκεφθούν το συγκρότημα αυτό τις τελευταίες 10 ημέρες του Ραμαζανιού.
Στην ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, έπειτα από σύσκεψη για την ασφάλεια, οι επισκέψεις Εβραίων στον ιερό αυτόν χώρο — γνωστό ως Ορός του Ναού για τους Εβραίους — θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού, γύρω στις 20 Απριλίου.
Ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ αποδοκίμασε την απόφαση. “Όταν η τρομοκρατία μας χτυπά, πρέπει να κάνουμε την αντεπίθεσή μας με μεγάλη δύναμη, όχι να ενδίδουμε στα καπρίτσια της”, δήλωσε σε ανακοίνωση.
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε δύο Παλαιστίνιους ένοπλους οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου κοντά σε εβραϊκό οικισμό στo βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι δύο τυφέκια M-16 και ένα πιστόλι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό άλλων υπόπτων στο σημείο.Η ένταση δεν σταματά να αυξάνεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και μήνες, με πολλές συγκρούσεις να σημειώνονται μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button