Κόσμος

Ισραήλ: Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία

Μια ελπίδα γεννάται για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Μάλιστα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την απόφαση και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τις λεπτομέρειες εφαρμογής με το Ισραήλ.
Αυτό δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της Χαμάς στο Reuters, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στην Ουάσινγκτον να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα την τηρήσει. Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των δυνάμεων του Ισραήλ και την ανταλλαγή ομήρων και παλαιστινίων κρατουμένων, διευκρίνισε.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα πραγματικό τεστ ως προς την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της. Έχει την υποχρέωση να αναγκάσει τις δυνάμεις κατοχής να τερματίσουν άμεσα τον πόλεμο κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.
Λίγο πριν ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, που πραγματοποιεί νέα περιοδεία στην περιοχή για να προωθήσει το σχέδιο εκεχειρίας, δήλωσε από το Τελ Αβίβ ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του επανέλαβε «την δέσμευσή του» για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό μήνυμα» την ανακοίνωση της Χαμάς υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το μέλλον του παλαιστινιακού θύλακα μετά την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός θα συνεχισθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες. «Είναι σημαντικό να έχουμε τα σχέδια αυτά», είπε.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button