Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία θα απελευθερώσει 104 αιχμαλώτους προς την Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία θα απελευθερώσει σήμερα (17.04.2023) αιχμαλώτους προς την Υεμένη, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ/ICRC), σε μια μονομερή κίνηση ύστερα από τρεις ημέρες ταυτόχρονων ανταλλαγών κρατουμένων μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη σύγκρουση της Υεμένης.
Η τριήμερη επιχείρηση υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ/ICRC) για την επιστροφή σχεδόν 900 αιχμαλώτων ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή (16.04.2023), σε ένα σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης εν μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ απεσταλμένων της Σαουδικής Αραβίας και των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των Χούθι ανέφερε μέσω Twitter ότι 104 Υεμενίτες που κρατούνται στη Σαουδική Αραβία θα απελευθερωθούν σήμερα, επιπλέον της συμφωνημένης ανταλλαγής κρατουμένων.
Οι εμπόλεμες πλευρές συμφώνησαν σε διαπραγματεύσεις στην Ελβετία τον περασμένο μήνα να απελευθερώσουν 887 αιχμαλώτους και να συναντηθούν τον Μάιο για να συζητήσουν περαιτέρω ανταλλαγές κρατουμένων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button