Κόσμος

Η Ντραγκέτα είναι η κυρίαρχη δύναμη της μαφίας στην Ιταλία – Τι δείχνει νέα έρευνα

Η μαφία της Ντραγκέτα είναι η κυρίαρχη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, καθώς η δράση της φθάνει πολύ περά από την παραδοσιακή κοιτίδα της στην Καλαβρία, σύμφωνα με έκθεση της ιταλικής Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) προς το κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ντραγκέτα είναι παρούσα σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας και επίσης σε πολλές ξένες χώρες, περιλαμβανομένων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κολομβίας, του Περού και της Αργεντινής.
Στην έκθεση αναφέρεται πως η Ντραγκέτα πήρε αυτό τον ηγετικό ρόλο χάρη στη συνεκτική δομή και τις «στρατιωτικές» δυνατότητές της, καθώς και χάρη στους ισχυρούς δεσμούς της με τα νοτιοαμερικανικά καρτέλ των ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τελευταία χρόνια η Ντραγκέτα ανέπτυξε επίσης επιχειρήσεις επιμελητείας για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών που διεξάγει στη δυτική Αφρική, ιδιαίτερα στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα-Μπισάου και την Γκάνα.
Η Ντράνγκετα είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, μαζί με την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την Καμόρα στην Καμπανία και τη Σάκρα Κορόνα Ουνίτα στην Απουλία.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button