Κόσμος

G7: Όλο και πιο κοντά η συμφωνία για τη χρήση αμμωνίας σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας

Οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για το Κλίμα από τις χώρες-μέλη της ομάδας χωρών G7 είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν για τη χρήση της αμμωνίας στη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν ορυκτά ως στερεά καύσιμα για παραγωγή ενέργειας.
H συμφωνία αυτή της G7 για την αμμωνία ωστόσο μπορεί να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με την Ιαπωνία να είναι αυτή που πρωθεί το σχετικό σχέδιο για τα εργοστάσιο προσφέροντας μία προσεχτική αποδοχή των σχεδίων που προωθεί η Ιαπωνία για το κλίμα, καθώς η χώρα φιλοξενεί τις εργασίες της G7.
To τελευταίο προσχέδιο ανακοίνωσης για τη διάσκεψη των υπουργών της G7 στο Σαπορό της Ιαπωνίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μερικές χώρες εξετάζουν την χρήση ανανεώσιμου υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και των παραγώγων του στον τομέα της ενέργειας, προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων στην παραγωγή ενέργειας από θερμικές πηγές”.
Το προσχέδιο το οποίο που έχει διαβάσει το Reuters ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμμορφωθεί με πολυάριθμες προϋποθέσεις- συμπεριλαμβανομένου και του βασικού όρου για έναν τομέα παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από το 2035.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button