Κόσμος

Φωτιά στην Τενερίφη – 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

Φωτιά στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Τενερίφης προκάλεσε την απομάκρυνση 3.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές αρχές.
Σχεδόν 2.400 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά στην πόλη Σάντα Ούρσουλα και περίπου 600 στην πόλη Λα Οροτάβα, δήλωσε στο Facebook ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Λόπε Αφόνσο.
“Η φωτιά έχει σταθεροποιηθεί τώρα και περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε μέσα σε λίγες ώρες την επιστροφή των κατοίκων στις εστίες τους”, εξήγησε η Μπλάνκα Πέρεθ, σύμβουλος αρμόδια για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν πυροσβεστικά ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Το νησί που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στ’ ανοιχτά του Μαρόκου, επλήγη ήδη τον Αύγουστο από δασικές πυρκαγιές που είχαν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όταν οι φωτιές είχαν γίνει απειλητικές.
Στα τέλη Αυγούστου, οι πυρκαγιές έκαναν στάχτη σχεδόν το 7% του νησιού της Τενερίφης, που έχει συνολική έκταση 2.034 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το ισπανικό νησί έχει βρεθεί αντιμέτωπο με πολύ πιο καταστροφικές πυρκαγιές, όπως για παράδειγμα εκείνες του 2007.
Τα Κανάρια Νησιά έχουν αυτή την περίοδο θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Το 2022, τρία εκατομμύρια στρέμματα καταστράφηκαν από περισσότερες από 500 φωτιές στην Ισπανία, απολογισμός ρεκόρ στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές (Effis).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button