Κόσμος

Φιλαδέλφεια: Βγήκαν από αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν – 7 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδί 2 ετών

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδί δύο ετών, η μητέρα του και τέσσερις έφηβοι, τραυματίστηκαν από σφαίρες στην Φιλαδέλφεια.
Το θύμα που τραυματίστηκε πιο σοβαρά είναι έφηβος που εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας, Ντανιέλ Άουτλο.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι ύποπτοι δράστες είναι 3. Βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν.
Τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα. στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), μερικές εκατοντάδες μέτρα από πρωτοβάθμιο σχολείο, είπε η Άουτλο, διευκρινίζοντας πως το επεισόδιο δεν άρχισε εκεί.
«Καθώς είμαι γονιός η ίδια καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου», είπε η αρχηγός της αστυνομίας στη Φιλαδέλφεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος άνοιξε πυρ, ή για ποιο λόγο.
Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.
Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους ένας στους τρεις ενηλίκους διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο κι ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.
Συνέπεια της εξάπλωσής τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας των όπλων σε ετήσια βάση (κυμαίνεται από 40.000 ως 50.000, οι μισοί είναι αυτοκτονίες), που δεν χωράει σύγκριση με τους δείκτες σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

My hometown is just….😢Toddler, 5 teens among 7 shotSeven people were shot in #Philadelphia‘s #StrawberryMansion neighborhood, police say, including five teens, a 2-year-old getting diaper changed and the mom of two of those victims, as an after school program was just… https://t.co/IBcq27mWWy pic.twitter.com/Hx0iwDkubP
— Wake Up Waverly (@WaverlyWakeUp) February 24, 2023

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button