Κόσμος

Ένα ηλιακό ρολόι από πάγο στις ελβετικές Άλπεις

Νέος «πρέσβης» της ελβετικής ωρολογοποιίας Hublot είναι ο Daniel Arsham και η συνεργασία εορτάστηκε με ένα ύψους σχεδόν 20 μέτρων γλυπτό. Ο πολυμεσικός καλλιτέχνης δημιούργησε ένα ηλιακό ρολόι από πάγο στις ‘Αλπεις, στη σκιά του Matterhorn.
Η υπαίθρια προσωρινή εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στο μεγαλοπρεπές φυσικό σκηνικό της πόλης Zermatt, ορεινού θέρετρου στις ελβετικές Άλπεις που είναι σημαντικός κόμβος για τον οίκο Hublot. Για να δουν το ηλιακό ρολόι του Daniel Arsham οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν τον εναέριο αναβατήρα Hublot-Express που ταχύτατα τους μεταφέρει περίπου 955 μέτρα ψηλά στο βουνό.
Στο επίκεντρο της εγκατάστασης «Light & Time» ένας οβελίσκος. «Πολλά από τα έργα που δημιούργησα τα τελευταία 20 χρόνια περίπου έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για τον χρόνο, την κατανόησή μας όχι με όρους ημέρας ή λεπτών, αλλά περισσότερο τον γεωλογικό χρόνο, χιλιάδες χρόνια αν και στην πραγματικότητα τον κοιτάζουμε μέσω αρχαιολογίας» λέει ο Daniel Arsham.
Δείτε βίντεο:

«Η προσωρινή εγκατάσταση θα αιχμαλωτίσει λίγο από την αίσθηση του φευγαλέου χρόνου, αλλά θα είναι επίσης και διαρκής, γεννώντας μια ανάμνηση που υπερβαίνει το πέρασμα των δευτερολέπτων, λεπτών, ωρών και ημερών σε όλους όσους κάνουν το ταξίδι πάνω στο βουνό για να τη δουν» πρόσθεσε ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης. 
Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία – βίντεο: @DanielArsham / Instagram

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button