Κόσμος

Εκουαδόρ: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Γουαγιακίλ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στην πόλη Γουαγιακίλ, οικονομική πρωτεύουσα του Εκουαδόρ. Τρεις άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι.
«Πιστεύουμε ότι η επίθεση σχετίζεται με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο περιοχών», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Εκουαδόρ, Γουίλιαμ Βιγιαροέλ σε συνέντευξη Τύπου.
«Αυτή τη στιγμή, μονάδες έρευνας και υπηρεσιών πληροφοριών πραγματοποιούν επιχειρησιακές ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών», ανέφερε νωρίτερα σήμερα η εθνική αστυνομία. Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής συλλήψεις.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε στις αρχές Απριλίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γουαγιακίλ και τις γύρω περιοχές σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αυξανόμενη βία σε αυτή την πόλη-λιμάνι του Ειρηνικού. Το μέτρο περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα.
Το Εκουασόρ έδωσε άδεια πρόσφατα σε πολίτες να φέρουν και να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα, εν μέσω αύξησης της εγκληματικότητας για την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.α

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button