Κόσμος

Χακάν Φιντάν: Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας «πρωταγωνιστεί» σε αστικό μύθο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ο Χακάν Φιντάν θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, “ξύπνησε” στα social media ο αστικός μύθος που υπάρχει για τον πρώην -πλέον- επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). 
Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο… ανακυκλώνουν μεν τα τουρκικά ΜΜΕ, παραθέτοντας όμως γεγονότα και στοιχεία που το διαψεύδουν. Σύμφωνα με αυτό, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είναι στην πραγματικότητα… ο Αμπντουλάχ Τσατλί, επαγγελματίας δολοφόνος και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1996, στο Σουσουρλούκ.   

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι, τότε, ο Αμπντουλάχ Τσατλί δεν έχασε τη ζωή του, αλλά άλλαξε το πρόσωπο του με χειρουργική επέμβαση και… συνέχισε τη ζωή του ως Χακάν Φιντάν! 
Σημειώνεται ότι ο Τσατλί γεννήθηκε το 1956 και ο Φιντάν το 1968. 
Επίσης, η κόρη του Τσατλί, Γκιοκτσέν, γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1975. Αυτό σημαίνει ότι -βάσει του αστικού μύθου- ο… Χακάν Φιντάν έγινε πατέρας σε ηλικία 7 ετών… 

Με αφορμή τη βιογραφία που έγραψε για τον πατέρα της, η Γκιοκτσέν έχει δηλώσει ότι “είχε τη δική του αντίληψη για τη δικαιοσύνη. Προσπαθούσε να επιτύχει αυτή τη δικαιοσύνη με την ομάδα του για χάρη του έθνους του”.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button