Κόσμος

Άντονι Μπλίνκεν: Νέα προειδοποίηση για γενίκευση των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να εξαπλωθεί στην περιοχή, προειδοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κατάρ στο πλαίσιο μιας νέας περιοδείας του σε αραβικές χώρες και στο Ισραήλ.
Ο Μπλίνκεν είπε πως “είναι μια σύγκρουση που θα μπορούσε εύκολα να γίνει μεταστατική προκαλώντας ακόμη περισσότερη ανασφάλεια και περισσότερα δεινά”, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να “αποτρέψουν την εξάπλωση της σύγκρουσης” στη Μέση Ανατολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι όταν επισκεφθεί το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα θα πει στους Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι είναι “επιτακτική ανάγκη” να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατεύσουν τους αμάχους στη Γάζα, οι οποίοι πρέπει να μπορούν “να επιστρέψουν στο σπίτι τους”.
Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους άμαχους να γυρίσουν στα σπίτια τους και δεν πρέπει να πιεστούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα. “Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες”, τόνισε από τη Ντόχα έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button