Κόσμος

Άντονι Μπλίνκεν: Ιστορική μέρα για το ΝΑΤΟ η ένταξη της Φινλανδίας

Στην ένταξη της Φινλανδίας στην Βορειοαντλαντική Συμμαχία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κάνοντας λόγο για μια «ιστορική ημέρα» για το ΝΑΤΟ.
«Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι ίσως αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, γιατί προκάλεσε κάτι που σαφώς ήθελε να αποτρέψει», δήλωσε ο ‘Αντονι Μπλίνκεν, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η επιθετικότητα της Ρωσίας έκανε πολλές χώρες να πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για την άμυνά τους και να βεβαιωθούν ότι μπορούν να αποτρέψουν πιθανή ρωσική επιθετικότητα στο μέλλον, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.
«Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για τη Συμμαχία, για τη Διατλαντική Κοινότητα αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα που υπερασπίζεται σθεναρά τις βασικές αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και υπερασπίζεται σθεναρά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ειρήνης. Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα γιατί σήμερα καλωσορίζουμε τη Φινλανδία στη Συμμαχία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

upsite.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button