Κοινωνία

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 άτομα ανοικτά της Λέσβου

Ενας ναυτικός του φορτηγού πλοίου  RAPTOR που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. 
Το RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Ακολούθησε το upsite.gr στο Google News!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button