Κοινωνία

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Πλάκωσε ανθρώπους- Ενας νεκρός

Ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό ατόμων κάτω από τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, καταπλακώνοντας ανθρώπους. Εκφράζονται φόβοι για την ύπαρξη κι άλλων εγκλωβισμένων.
Μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.
Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Όπως επίσης ανακοινώθηκε, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «’Αγιος Ανδρέας».

Πηγή: tempo24.news

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στη Περιμετρική της Πάτρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.
Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υφυπουργοί Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα,  αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται.
Από τις πρώτες στιγμές και χωρίς καθυστέρηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπραξε τα ακόλουθα:

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μετέβη άμεσα στον χώρο του δυστυχήματος και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές,  Νίκος Ταχιάος μετέβη άμεσα στην Πάτρα, όπου είχε επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
Η κα Αλεξοπούλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, επικοινώνησε με την Εισαγγελία.
Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιείται σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ακολούθησε το upsite.gr στο Google News!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button