Κοινωνία

Kαιρός – Meteo:Ηλιοφάνεια με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-41 βαθμούς

Ηλιοφάνεια με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών κυρίως στα ανατολικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά του Νοτίου και Ανατολικού Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά:
Για την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα κεντρικά, νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και τοπικά στις Κυκλάδες και στη Ρόδο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 35 βαθμούς), 26 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41 βαθμούς), 27 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 40 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 36 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ακολούθησε το upsite.gr στο Google News!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button