Κοινωνία

Eλληνες του εξωτερικού: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους

Τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, θα έχουν για πρώτη φορά φέτος οι Έλληνες του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν έως σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 (η προθεσμιας έληγε χθες το βράδυ της Δευτέρας στις 23:59, ωστόσο πήρε μικρή παράταση). 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο apodimoi.gov.gr από Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να ψηφίσουν χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν. Μάλιστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, καθώς έως τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 27.000. Έως χθες το βράδυ είχαν εγκριθεί 19.887, ενώ απορρίφθηκαν 4.680. Υπό έλεγχο ήταν ακόμα 3.012 αιτήσεις.
Οι προϋποθέσεις για την αίτηση 

Να έχουν διαμείνει συνολικά 2 έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής
Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ακολούθησε το upsite.gr στο Google News!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button