Κοινωνία

Bloomberg: Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι καύσωνα και πυρκαγιών – Ερχονται θερμοκρασίες ρεκόρ

Στον καύσωνα και τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Bloomberg, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν θερμοκρασίες κοντά σε ευρωπαϊκό ρεκόρ μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Τα υψηλά επίπεδα θερμοκρασιών για την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπεται να φτάσουν τους 48 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Τετάρτη, κοντά στο ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε στη Σικελία πριν από δύο χρόνια.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, κάποιες πυρκαγιές που ξεκίνησαν κοντά στην Αθήνα τη Δευτέρα εξακολουθούν να καίνε, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται για το νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες έξι ημέρες.
«Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ακόμη», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να εξασφαλίσει περισσότερα αεροσκάφη και πυροσβέστες, τονίζει το Bloomberg.
Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από εργαζόμενους με προβλήματα υγείας να εργαστούν από το σπίτι σήμερα Παρασκευή και οι δημόσιες υπηρεσίες να επιδείξουν ευελιξία στο ωράριο εργασίας. 
Αύξηση της ζήτησης για ενέργεια
Η ζέστη αυξάνει τη ζήτηση για ενέργεια σε ολόκληρη τη Nότια Ευρώπη. Η Ισπανία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει όλες τις μονάδες φυσικού αερίου της για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας την Τετάρτη, καθώς οι πολίτες στράφηκαν στον κλιματισμό για να ανταπεξέλθουν, σύμφωνα με τον βιομηχανικό σύνδεσμο Sedigas.
 

Ακολούθησε το upsite.gr στο Google News!

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button