Επικαιρότητα

Ζελένσκι: Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού για την προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ταμπού σε ό,τι αφορά την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία διότι η χώρα χρειάζεται όπλα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

“Έχουμε κοινή αντίληψη με την Ολλανδία ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού στην προμήθεια και τη στήριξη με όπλα προς τον στρατό μας, προς την Ουκρανία μας, διότι στηρίζει και προστατεύει την κυριαρχία μας”, είπε.

Ο Ζελένσκι έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει περισσότερα όπλα από τους δυτικούς συμμάχους, και ταχύτερες παραδόσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα του πέρυσι τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα η Ουκρανία θέλει μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα τεθωρακισμένα και οπλισμό μεγάλου βεληνεκούς για να προσπαθήσει να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button