Επικαιρότητα

Βρετανία: Παροχή αδειών σε ομάδες που συνδράμουν τους σεισμόπληκτους στη Συρία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε άδειες για να διευκολύνει οργανώσεις αρωγής που παρέχουν βοήθεια σε σεισμόπληκτους στη Συρία, ώστε να μη θεωρηθεί πως η δράση τους παραβιάζει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της κυβέρνησης Άσαντ. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνει τη δυνατότητα να προβούν σε ενέργειες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα χαρακτηρίζονταν απαγορευμένες.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι εν λόγω προσωρινές άδειες θα συμβάλουν στην “έγκαιρη και αποτελεσματική παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας” χωρίς να απαιτείται η υποβολή μεμονωμένων αιτήσεων.

“Οι βρετανικές κυρώσεις δεν στοχεύουν σε ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα ή ιατρικές προμήθειες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι οι παρούσες απαιτήσεις για μεμονωμένες άδειες δεν είναι πρακτικές για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άντριου Μίτσελ.

Δεν ήταν λίγες οι κυβερνήσεις που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία, παρά τις εκκλήσεις της Δαμασκού.

Οι νεκροί από τους σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας ξεπερνούν τις 41.000 σε Τουρκία και Συρία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια αφού έμειναν άστεγοι και έχασαν τα υπάρχοντά τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button