Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων

Φως στα αίτια και τους υπεύθυνους της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, με κρίσιμα δεδομένα για τις δικαστικές αρχές, που ερευνούν τι πραγματικά έγινε και ποιοι φταίνε, ρίχνουν τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί πραγματογνώμονες, δύο τον αριθμό, εξειδικευμένοι επιστήμονες, που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή για να συντάξουν πόρισμα για την τραγωδία, μέσα σε μία εβδομάδα από τα τραγικά γεγονότα, παρέδωσαν το πόρισμα τους στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πορίσματα είναι πολυσέλιδα και βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για κρίσιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πορίσματα.

Παράλληλα, οι ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εκτός απροόπτου ενδέχεται να ασκηθούν και αύριο νέες ποινικές διώξεις.

Οι ανακριτικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που έβαλε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον πήρε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί.

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button