Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Προσερχόμενος το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παντζαρτζίδης δήλωσε: “Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες”.

Ο 59χρονος που είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες είπε σε όσους τον είδαν “κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…”.

Ο σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί χθες, αλλά ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε “υπήρξαν νέα στοιχεία”.

Καθώς περνούν οι μέρες, πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η βαριά κατηγορία, την οποία αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης Λάρισας, είναι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Παράλληλα, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, αλλά, βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας.

“Την πάτησα”

Σήμερα, η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως είπε, ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, ο ίδιος συνομίλησε με έναν συνάδελφο του 59χρονου ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

“Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος” πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

ΟΣΕ: Σε αργία ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του

Νωρίτερα, σήμερα Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, “για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος”.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει: “Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button