Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης ήταν νυχτερινή βάρδια και μόνος, για 5 μέρες σερί

Νέα στοιχεία για το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το φύλλο παρουσίας των σταθμαρχών στο Σταθμαρχείο Λάρισας που παρουσιάζει η “Καθημερινή”, ο σταθμάρχης, παρόλο που είχε μετακινηθεί στη νέα του θέση μόλις 5 μέρες πριν, βρισκόταν σε υπηρεσία για 5η συνεχόμενη νύχτα.

Η νυχτερινή υπηρεσία, όπως φαίνεται από το ίδιο έγγραφο, ξεκινάει στις 10 το βράδυ και τελειώνει στις 7 το πρωί, που σημαίνει πως ο προφυλακισθείς Σταθμάρχης, από τις 24 Φεβρουαρίου έως την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου που συνέβη το τρομερό δυστύχημα, δούλευε κάθε νύχτα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, όπου εργαζόταν για μόλις πέντε ημέρες.

Ο υπεύθυνος για τις βάρδιες και, κυρίως, για το γεγονός ότι τοποθέτησε έναν “καινούργιο” σταθμάρχη 5 σερί νύχτες που έπιανε υπηρεσία για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο Σταθμό, είναι ο επιθεωρητής Δ.Ν. που τέθηκε σε αργία χτες.

Η παρουσία 2ου σταθμάρχη

Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύπτεται από το έγγραφο των υπηρεσιών, είναι πως για μία ώρα στον Σταθμό υπήρχαν -παγίως- δύο σταθμάρχες, καθώς η απογευματινή βάρδια σχολούσε στις 11 το βράδυ και ο σταθμάρχης της νυχτερινής βάρδιας έπιανε δουλειά στις 10.

Οι πληροφορίες που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας είναι πως ο σταθμάρχης Νέων Πόρων, φέρεται να ενημέρωσε με εσωτερική επικοινωνία τον σταθμάρχη της Λάρισας, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία έφευγε από την κάθοδο με κατεύθυνση την Αθήνα στις 23:04, 17 λεπτά ακριβώς πριν τη μοιραία σύγκρουση, που σημαίνει πως τυπικά η υπηρεσία του προηγούμενου Σταθμάρχη είχε ολοκληρωθεί και δεν θα μπορούσε να διορθώσει το λάθος του συναδέλφου του.

Ο σταθμάρχης ωστόσο της Λάρισας υποστήριξε κατά την απολογία του, πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του -από το πρόγραμμα προκύπτει πως ένας ακόμη θα έπρεπε να είναι παρών και όχι παραπάνω- οι οποίοι όμως, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του, κάτι που θα πρέπει να διερευνήσει η έρευνα της εισαγγελίας.

Πηγή: TheToc.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button