Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη-Μαρτυρία: Ο σταθμάρχης είχε κάνει το ίδιο λάθος λίγη ώρα πριν την σύγκρουση των τρένων

Νέα στοιχεία που αφορούν την απειρία του σταθμάρχη της Λάρισας που είχε βάρδια τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ο σταθμάρχης είχε κάνει ακόμη ένα λάθος με τα κλειδιά στον πίνακα διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, μπέρδεψε τα κλειδιά, βάζοντας σε λάθος ράγες και ένα τοπικό τρένο, τον προαστιακό της Λάρισας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται να παραδέχθηκε το λάθος το οποίο θα είχε επίσης ολέθριες συνέπειες αν δεν το αντιλαμβανόταν ο χειριστής.

“Ο μηχανοδηγός του προαστιακού μού το επεσήμανε κι εγώ του είπα να κάνει πίσω ώστε να επαναφέρω τα κλειδιά στην κύρια γραμμή” είπε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο υπάλληλος.

Για δύο λάθη μέσα σε μια μέρα έκανε λόγο και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας στον ALPHA. “Την ίδια μέρα έγινε αυτό το ολέθριο πάλι λάθος. Ίσως και από αυτή τη σύγχυση να ακολούθησε και η δεύτερη σύγχυση, λόγω της απειρίας του. Έβαλε τρένο με ανάποδα ψαλίδια, ξανά το ίδιο πράγμα. Το τρένο ακινητοποιήθηκε από τον μηχανοδηγό, του ζήτησε διευκρινίσεις, γύρισε πίσω και μπήκε ξανά στην κανονική γραμμή, αφού του γύρισε τα ψαλίδια” είπε, σημειώνοντας πως αυτό έγινε σχεδόν μια ώρα πριν από το δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της κινητικότητας στο Δημόσιο, αποφάσισε να επιστρέψει στον ΟΣΕ -όπου δούλευε παλιά ως αχθοφόρος- για να γίνει σταθμάρχης και να εξασφαλίσει καλύτερη σύνταξη.

Με σχεδόν ανύπαρκτη προϋπηρεσία ανέλαβε ως βασικός σταθμάρχης τον κομβικό σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας λίγα 24ωρα πριν το δυστύχημα, στις 25 Φεβρουαρίου, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί μόλις 14 ημέρες στο σταθμό της Καλαμπάκας και άλλες 2 στο σταθμό των Νέων Πόρων, σταθμούς με πολύ μικρότερες απαιτήσεις.

Νέα προθεσμία

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε σήμερα ο σταθμάρχης της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του, “υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο”.

Μεταξύ άλλων ο συνήγορος του, Στέφανος Πατζαρτζίδης, τόνισε πως ο πελάτης του θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι “είναι πολύτιμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς τη βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει”.

Διαβάστε ακόμη:

* Τραγωδία στα Τέμπη: Τι αναφέρει το κοινό ιατροδικαστικό πόρισμα για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button