Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Για 5 λεπτά ο Σταθμάρχης θα μπορούσε να αποφύγει την τραγωδία

Η διαπίστωση ότι για πέντε λεπτά ο Σταθμάρχης της Λάρισας είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει το τραγικό δυστύχημα  στα Τέμπη προέκυψε από  την αυτοψία στην κονσόλα που αλλάζουν τα κλειδιά. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με το που πήρε το τρένο τη λάθος τροχιά, για 5 λεπτά μπορούσε να δει στην κονσόλα του Σταθμαρχείου ότι το τρένο έχει μπει στις ράγες της ανόδου.

Στη συνέχεια η κονσόλα δεν παρέχει τη δυνατότητα στον Σταθμάρχη να δει προς τα πού κινείται το τρένο.  

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί έχουν πάρει το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας του Σταθμού στη Λάρισα. Πάνω από το γραφείο του Σταθμάρχη, κάμερα έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις εκείνης της ημέρας.

Μια δεύτερη κάμερα που βρίσκεται 10-15 μέτρα παρακάτω, είναι στην είσοδο του Σταθμαρχείου και με βεβαιότητα έχει καταγράψει τους επιβάτες που ανέβηκαν στο τρένο το μοιραίο βράδυ.

Ενδεχομένως να μπορεί να ρίξει φως και στο κατά πόσο κάποιοι επιβάτες να μπήκαν τελευταία στιγμή και συνεπώς να καταγράφηκαν μετά την επιβίβασή τους στο τρένο, καθώς όσοι επιβαίνουν τα τελευταία 10 λεπτά, είναι χειρόγραφη η καταγραφή τους, δεν κόβουν εισιτήριο στα εκδοτήρια.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button