Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη – Αποκάλυψη Κούγια: “Στη βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες – Έφυγε στις 22:00”

Νέα διάσταση στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη δίνει η αποκάλυψη που έκανε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί δεκάδες οικογένειες των θυμάτων, όταν, μιλώντας στο δελτίο του MEGA, αποκάλυψε ότι στη βάρδια τη μοιραία βραδιά θα έπρεπε να βρίσκονται δύο σταθμάρχες.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως έλαβε μία απόλυτα ασφαλή πληροφορία, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να αποκαλύψει την πηγή, ότι στη συγκεκριμένη βάρδια υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος όμως έφυγε στις 22:00.

“Σήμερα μου δόθηκε μία πληροφορία που είναι ασφαλής. Στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που αναχωρούσε η αμαξοστοιχία κι άλλαξαν οι γραμμές. Αυτός έφυγε στις 22:00 για το σπίτι του. Αυτό, πραγματικά, είναι πολύ σοβαρό”, είπε.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στους νεαρούς που με αυταπάρνηση προσπάθησαν να σώσουν τους συνεπιβάτες τους, παραδίδοντας μαθήματα αυταπάρνησης και αλληλεγγύης.

“Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρει ένα ένα αυτά τα παιδιά και να τα επιβραβεύσει. Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γιορτή της Δημοκρατίας ή σε μία ειδική τελετή θα πρέπει να απονείμει σε αυτούς τους ήρωες αυτό που τους αξίζει”.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και σε μία μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, εκτίει την ποινή του στην Τουρκία και ο αρμόδιος υπουργός μεσολάβησε ώστε ο πατέρας να προλάβει την κηδεία του παιδιού του.

Ακόμη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφώνησαν να εκτίσει ο πατέρας του 28χρονου την υπόλοιπη ποινή του στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί την Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.

“Δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, τα παιδιά μας θέλαμε”

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o Αλέξης Κούγιας, οι οικογένειες των θυμάτων δεν επιθυμούν αποζημιώσεις. Το μόνο που ήθελαν είναι τα παιδιά τους πίσω, όμως αυτά δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω…

Ιδιαίτερα, συγκινούν τα λόγια του πατέρα των διδύμων από την Καλαμπάκα: “Δεν έχω τολμήσει καν να συζητήσω με αυτούς τους ανθρώπους τίποτα. Ακούω κάποιους συναδέλφους μου να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε για αποζημιώσεις και τίνων θα στραφούν εναντίον για να κερδίσουν χρήματα. Θα σας πω τι μου είπε ο πατέρας των κοριτσιών από την Καλαμπάκα: “Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά. Τα παιδιά μας θέλαμε””.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button