Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Και στη Θεσσαλονίκη δεκάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μετά από κάλεσμα της ΚΝΕ. “Τα κέρδη σας οι νεκροί μας μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, έγραφε το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης. Κορίτσια κρατούσαν πλακάτ σχηματίζοντας τη λέξη “ΟΡΓΗ”.

“Είμαστε εδώ για τη συντρόφισσα μας τη Βάσω, κοπέλα 25 χρονών, που δίνει τη μάχη αυτές τις ώρες μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας με τα τραύματα της και αύριο θα εγχειριστεί…

Είμαστε εδώ για την Αγάπη, την Αθηνά, τη Βάϊα, την Ιφιγένεια, τον Παναγιώτη, τον Κυπριανό…

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους” είπε στην ομιλία του ο Γιάννης Βασιλειάδης μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Υποστηρίζουν ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν “προδιαγεγραμμένο έγκλημα” και ζητούν να μην μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος.

Πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν επίσης συλλογικότητες και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που συγκεντρώθηκαν στις 7 στην Καμάρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button