Επικαιρότητα

Συρία: Ξανά σε λειτουργία αύριο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου της Συρίας θα τεθεί ξανά σε λειτουργία αύριο πρωί Παρασκευής, αφού έκλεισε λόγω ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, ανέφεραν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Το υπουργείο κάλεσε όλους τους αερομεταφορείς να επαναπρογραμματίσουν όλες τις πτήσεις και τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να δεχθεί αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για σεισμόπληκτους.

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο του Χαλεπίου την Τρίτη και ανάγκασε τις συριακές αρχές να αναδρομολογήσουν πτήσεις που μετέφεραν βοήθεια για ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου μήνα, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματικός του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε “υλικές ζημιές” στο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ανθρώπινα θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button