Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Ισραήλ: Αποκλείστηκε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Οι κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης συνεχίζονται στο Ισραήλ σήμερα, μία ακόμη ημέρα εκδηλώσεων “κατά της δικτατορίας” με την οργάνωση δεκάδων διαδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα και στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν, την πρόσβαση προς το οποίο έχουν μπλοκάρει διαδηλωτές.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα με ισραηλινές σημαίες απέκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο, υποχρεώνοντας του επιβάτες να κατευθύνονται πεζοί με τις αποσκευές τους προς τους τερματικούς σταθμούς.

Χτυπώντας τα κλάξον των αυτοκινήτων τους οι διαδηλωτές φώναζαν “Ελευθερία”, “Δημοκρατία” αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Στόχος τους να διαταράξουν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς την Ρώμη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και την άφιξη του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν.

“Μπίμπι ίσον Πούτιν” γράφει εύγλωττα το πανό που κρατά ένας διαδηλωτής.

Στο Τελ Αβίβ, εκατοντάδες άνθρωποι ξεκίνησαν να διαδηλώνουν κρατώντας ισραηλινές σημαίες πριν από το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. “Είμαστε εδώ για σας”, φωνάζουν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς, ορισμένοι σχηματίζοντας καρδιές με τα χέρια τους.

Εκατοντάδες συγκεντρώσεις οργανώνονται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα έπειτα από πρόσκληση των οργανωτών του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που επιδιώκει ο Νετανιάχου, καλώντας τους να αποκλείσουν δρόμους στο πλαίσιο “μίας ημέρας αντίστασης στην δικτατορία”.

“Το δικαίωμα της έκφρασης δεν είναι ανοικτή πόρτα στην αναρχία και δεν πρέπει να διαταράσσει την ζωή των πολιτών”, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ. “Απαγορεύεται να αποκλείονται οι κύριοι οδικοί άξονες”.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της δεξιάς και τη άκρας δεξιάς του Μπενιαμίν Νετανιάχου που κυβερνά το Ισραήλ από τον Δεκέμβριο εισάγει μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες στην επιλογή των δικαστών και περιορίζει τις αρμοδιότητες του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες στο Ισραήλ μετά την ανακοίνωσή του στις αρχές του Ιανουαρίου και θεωρείται απειλή για τον δημοκρατικό χαρακτήρα της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button