Επικαιρότητα

Συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας σε συμμαχική άσκηση στην Ισπανία

Με 6 αεροσκάφη F-16 Block 50 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό των 341 και 347 Μοιρών της 111 Πτέρυγας Μάχης από την αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχε η πολεμική αεροπορία στη 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για φέτος, του τακτικού προγράμματος ηγεσίας που εξελίχθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά, πλην της Ελλάδας συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες του Βελγίου με αεροσκάφη F-16, της Γαλλίας με Rafale, της Γερμανίας με Eurofighter και Tornado, της Δανίας με F-16 και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με F-18. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο το ιπτάμενο, όσο και το τεχνικό προσωπικό της ελληνικής αποστολής, ξεχώρισε σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο στους τομείς της εκπαίδευσης μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν, ενώ απέσπασε τα πρώτα βραβεία για τις θέσεις του αξιωματικού Πληροφοριών και του ελεγκτή αεράμυνας.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button